dimarts, 6 de novembre del 2007

Ermita de la Mare de Déu del Remei

Aquesta ermita situada davant de la ja ensorrada Fàbrica Nova i a més a més va pertànyer, en un passat, a la mateixa. Tot això va crear certs problemes, ja que l’ajuntament volia fer-hi reformes, concretament volia realitzar un carrer rodejant-la, però van tenir-hi problemes ja que la Fàbrica Nova estava embargada. Com podeu veure avui dia, tot això va acabar bé.

Van ensorrar les cases del voltant i quan passaves pel costat es veia tota la merda que hi havia dins de les cases i es va lluitar per restaurar-ho. Es podria dir que fa uns 5 o 6 anys que s’ha aconseguit arreglar completament.

Segons les fotografies que es poden observar a l’àlbum, amb el pas del temps es va decidir posar un fornícula amb la imatge de la Mare de Déu del Remei.

La verdadera imatge de la mare del Remei no és la que hi ha representada actualment.

També recordo que anteriorment hi havia una farola enganxada a la façana de la ermita, que es va eliminar amb una reforma que es va fer fa bastant temps i s’hi va afegir una fornicula amb la imatge de la Mare de Déu.

La misa del Remei es celebrava dins d’aquesta i posteriorment es va passar al Pare Algué. No es podia realitzar allà perque hi havia tanta gent que el carrer quedava barrat i es va decidir que es celebraria al col·legi, on hi ha molt més espai.

(Hi havia una paret gruixuda que partia de l’església cap a sota terra, i que es deia que era un contrafort, pero es va remarcar que eren els fonaments).

1 comentari:

Anònim ha dit...

Un Blog molt interessant!!